Parterapi Østerbro, Hellerup, Charlottenlund og Gentofte

Typer af udfordringer som jeg kan hjælpe jer med::

  • At få afklaret og nænsomt åbnet for de vanskeligheder, I hver især oplever, og som hindrer jer i at få den nærhed, som I ønsker.
  • At få kærlighedslivet til at vokse gennem større forståelse for, hvad kærlighed, nærvær, intimitet, respekt, erotik, fællesskab, aftaler, lidenskab og kontakt med jeres børn betyder.
  • At få set på jeres mønstre, og om der er tidligere traumer, som er med til at forhindre jer i at have den nære kontakt.
  • At finde ud af – om der er kærlighed, vilje og gode forventninger til at bære jer igennem at fortsætte sammen.
  • At få set på det, I hver især savner og værdsætter. Få set på hvilke forandringer der skal til, for at jeres kærlighedsforhold indeholder mere af det, der i livet begejstrer jer.

Parterapi

Der er mange forskellige grunde til at par kommer i terapi hos mig. Grundlæggende er der en lyst og vilje hos parret til at ville hinanden og forbedre deres relation og give mere plads til kærligheden.  Alle par har kunne ændre i deres par -relation, fordi de har været villige og motiveret for det. Parret har arbejdet ved de ugentlige sessioner hos mig med min guidning og mellem sessioner med hinanden, som vi derefter har fulgt op på.

Som i alle relationer er tillid til hinanden et fundament for par relationen. Har der derfor været svigt, tillidsbrud, utroskab eller jalousi, er det værdifuldt at skabe og genopbygge tilliden mellem parret.

Nogle par oplever, at de er kørt fast i de samme konflikter og skænderier, som de har svært ved at se mulige at ændre. Åbningen af og fokus på disse gentagne og aktuelle konflikter og med baggrund i at forstå begges opvækst og værdier som grundlag, vil der komme nye muligheder. Derved skabes der nye perspektiver på fastlåsningen, som vil være befriende for parret. Det vil dog oftest kræve flere sessioner for at det bliver en forandring, der er dybtgående og mere stabil.

Min parterapi er narrativ, men i 2020 startede jeg par terapi uddannelsen hos Jytte Vikkelsøe. Jeg anvender det teoretiske grundlag og metoderne i forelskelsens hårdknude, som hjælper parret til at se på sig selv og den anden med nye briller. I terapien vil parret hver for sig komme til at tage ansvar for de vanskeligheder, som de hver især bringer med sig ind i relationen fra deres opvækstforhold og tidligere parforhold. Læs bogen eller artikler om bogen af Jytte Vikkelsøe: ”Du forelsker dig aldrig i den forkerte.

Nogle af de par, der kommer i terapi, har været sammen i flere år. Andre par kommer efter kun nogle måneders samliv for at tage vare på deres vanskeligheder, så de på et tidligt tidspunkt kan blive mere bevidste og hindre at det svære eskalerer, hvilket er klogt.

Nogle par kommer, fordi deres forhold er blevet mere venskabeligt, og det får dem til at overveje at blive skilt.  I terapien vil de gerne give deres forhold en chance mere for at udvikle og genåbne for kærligheden, de varme følelser, seksualitet, erotik og fælleskabet.

I de fleste parforhold opstår der forskellige følelser og opfattelser af, hvordan parforholdet fungerer.  I børnefamilier er der ofte forskellige syn på, hvordan man som forældre viser sin kærlighed til børnene og støtter dem.  Vi vil med jeres ønsker og mål for jeres samliv i fælleskab udarbejde et overblik for de fremtidige samtaler, som hele tiden kan justeres.

Klientudtalelser

“Vi siger tusind tak for den psykologiske hjælp i vores svære tid, for du var der virkelig for os. Vi kunne ikke se noget positivt i livet, så vi var glade for at have fået dig som psykolog. Vores samtaler hos dig med dine råd og spørgsmål til os, har fået vores livsmod tilbage og vores hverdag op at køre igen.”   Peter og Marianne, 45 og 51 år